İçeriğe geç

Elektronik Sigara

Vegetable Glycerin( VG Bitkisel Gliserin)

CAS Numarası#: 56-81-5

VG ne demek ?

Vegetable Glycerin (VG) 

Hafif tatlı ve yoğun bir sıvıdır.

Gliserin bir şeker alkolüdür ve içerdiği hidrofilik alkolik hidroksil grupları suda kolayca erimesini sağlar.

Renksiz ve kokusuzdur.

Kaynama noktası yüksektir.

Doğal ve petrokimyasal ürünlerden olmak üzere iki yoldan üretilir.

1-Sentetik gliserin

Petrokimyasal ürünlerden elde edilir. ( Biyodizel üretiminden geriye kalan yan üründür)

2-Bitkisel Gliserin

Doğal yollarla , bitkisel yağlardan elde edilir.

Bitkisel Gliserinin Kullanım alanları

* E 422 koduyla gıda katkı maddesi olarak.

* Gıda ve içeceklerde, çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılır ve gıdaların korunmasına yardımcı olur.

(Gliserin yapısı geregi hacminin 4 katı su absorbe eder, bu yüzden gıdalarda nemlendirici olarak kullanılır).

örn:yufka, hazır keklerde, dondurmalarda…

* Düşük yağlı gıdalarda dolgunlaştırıcı, likörlerde kalınlaştırıcı olarak kullanılır.

* Şeker yerine kullanılmaktadır. Tatlılık oranı sukrozun %60’ına denk gelmektedir, kalorisi sofra şekerininkine denktir, ancak kandaki şeker seviyesini yükseltmez.

* Öksürük şuruplarında kullanılır.

* Şeker hastalığında dıştan deriye uygulanan merhemlerde bulunur.

* Kabızlıkta fitil olarak kullanılır.

* Nargile tütünlerinde nem tutucu olarak kullanılır.

* E-likit yapımında kullanılır.

E-likit içeriği olarak yoğun dumanı sebebi ile daha çok arzu edilmektedir.

Kanıtlanmış sağlıga zararlı bir yan etkisi yoktur.

Vg Bitkisel Gliserini Günlük hayatımızda nerelerde kullanıyoruz. ?

* E 422 koduyla gıda katkı maddesi olarak.

* Gıda ve içeceklerde, çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılır ve gıdaların korunmasına yardımcı olur.

(Gliserin yapısı geregi hacminin 4 katı su absorbe eder, bu yüzden gıdalarda nemlendirici olarak kullanılır).

örn:yufka, hazır keklerde, dondurmalarda…

* Düşük yağlı gıdalarda dolgunlaştırıcı, likörlerde kalınlaştırıcı olarak kullanılır.

* Şeker yerine kullanılmaktadır. Tatlılık oranı sukrozun %60’ına denk gelmektedir, kalorisi sofra şekerininkine denktir, ancak kandaki şeker seviyesini yükseltmez.

* Öksürük şuruplarında kullanılır.

* Şeker hastalığında dıştan deriye uygulanan merhemlerde bulunur.

* Kabızlıkta fitil olarak kullanılır.

* Nargile tütünlerinde nem tutucu olarak kullanılır.

* Ve en önemlisi , Eğlence mekanlarında , toplantılarda , düğünlerde ve sinema sekteründe sık olarak ve yıllardır kullanılan duman makinasınının duman çıkması için kullanılan sıvı likit ( Gliserin ve propilen glikol karısımı likittir)

Zaten elektronik sigaranın likitinin çıkış noktası duman makinasıdır.

Sağlıga yararlı mı zararlı mı diyenlere duyurulur.

Çünki duman makinası , 25-30 yıldır, kullanılmakta ve duman makinasından , rahatsızlandıgını soylen yoktur.

Propilen Glikol PG

PG (PROPYLENE GLYCOL)

CAS numarası: 57-55-6

Özellikler:

Düşük uçuculuklu, suyla, alkolle ve eterle karışabilir, yüksek saflıkta berrak renksiz solventtir.Nötral ve higroskopiktir. Suyla bütün oranlar da karışır.Propilen glikol, etanolle aşağı yukarı eşit güçte bir mikrop öldürücüdür. Solüsyonlarda mikroorganizmaların çoğalmasını durdurur. Genellikle % 15-30 aralığındaki konsantrasyonuyla istenen etki elde edilir.

Genel kullanım alanları:

Unlu mamullerdeki formülasyonlarda yaygın kullanımı vardır.

Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır. (Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve polyester reçineler için önemli bir maddedir.

Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinelerin yağlanmasında da kullanılmaktadır).

Ağız yıkayıcı (gargara), diş macunları, merhemler

Emülsiyon oluşumunda kozmetik ürünlerinde bir koruyucu olarak,

Kokular (esanslar) için bir solvent olarak,

Sağlık bakanlıgı tarafından kanıtlanmış bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Pg propilen glikolü günlük hayatımızda nerelerde kullanıyoruz. ?

Genel kullanım alanları:

* Unlu mamullerdeki formülasyonlarda yaygın kullanımı vardır.

* Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır. (Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve polyester reçineler için önemli bir maddedir.

* Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinelerin yağlanmasında da kullanılmaktadır).

* Ağız yıkayıcı (gargara), diş macunları, merhemler

* Emülsiyon oluşumunda kozmetik ürünlerinde bir koruyucu olarak,

* Kokular (esanslar) için bir solvent olarak,

* Ve en önemlisi , Eğlence mekanlarında , toplantılarda , düğünlerde ve sinema sekteründe sık olarak ve yıllardır kullanılan duman makinasınının duman çıkması için kullanılan sıvı likit ( Gliserin ve propilen glikol karısımı likittir)

Tarih:Uncategorized

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir